Help ik ben mijn gele boekje kwijt

Ben je je gele vaccinatieboekje kwijt? Geen zorgen, we helpen je!

Het kan iedereen overkomen: je bent je gele vaccinatieboekje kwijtgeraakt. Maar geen paniek, wij staan klaar om je te helpen dit probleem op te lossen. Volg de stappen hieronder op om alles weer op orde te krijgen:

Nieuw vaccinatieboekje aanschaffen: Start met het kopen van een nieuw boekje, direct hier bij ons verkrijgbaar.

Coronavaccinaties opnieuw laten registreren: Voor het opnieuw laten afstempelen van je coronavaccinaties kun je terecht bij een GGD-locatie in de buurt. Sinds 1 januari 2024 zijn de meeste vaccinatielocaties kleiner geworden of opgeheven. Ook zijn de overgebleven locaties beperkt open. Het is dus slim om eerst even te bellen met het GGD-kantoor in jouw regio voor specifieke instructies. Op deze pagina vind je een overzicht van de kantoren en hun telefoonnummers https://www.ggd.nl/ 

Vergeet niet je vaccinatiebewijzen (de CoronaCheck-app wordt vaak ook geaccepteerd) en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Reizigersvaccinaties vernieuwen: Heb je reizigersvaccinaties gehad die niet ouder zijn dan 5-10 jaar? Deze kun je opnieuw laten afstempelen bij de reizigers vaccinatiepoli waar je oorspronkelijk bent gevaccineerd. Deze poliklinieken zijn soms onderdeel van de GGD, maar dat is niet altijd het geval. Controleer dit goed. Je gegevens staan in hun systeem, dus je hoeft geen bewijzen mee te nemen, maar vergeet niet vooraf een afspraak te maken en een identiteitsbewijs mee te nemen.

Hieronder kun je direct online het gele vaccinatieboekje bestellen. Je hebt het dan binnen 1-3 werkdagen in huis.

BOEKJES ZIJN OP VOORRAAD EN WORDEN GRATIS VERZONDEN

We staan klaar om je te ondersteunen: We hopen dat deze informatie je helpt om snel weer over een compleet en up-to-date vaccinatieboekje te beschikken. Onthoud dat we er zijn om je te ondersteunen bij elke stap. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Succes met het regelen van je nieuwe vaccinatieboekje en alvast een goede en gezonde reis toegewenst! 🌍✈️

Hoe werkt het?

Het gele vaccinatieboekje is een officieel en meertalig document (Engels, Frans en Nederlands) dat is vastgesteld door het Ministerie van Volks- gezondheid, Welzijn en Sport. Het boekje wordt gemaakt door de SDU (de voormalige staatsdrukkerij en uitgeverij) en voldoet aan de standaarden van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Dit boekje neem je mee als je wordt gevaccineerd. Jouw arts of de GGD-organisatie vult de gegevens van het toegediende vaccin in. Zo heb je een internationaal rechtsgeldig bewijs dat je voor Covid-19 (corona) gevaccineerd bent.

Op alle plaatsen waar dat een vereiste is, wordt dit jouw paspoort om binnen te komen

Afstempelen vaccinatieboekje door de GDD

Bij de GGD’s kun je stempels in je vaccinatieboekje krijgen. Je moet zelf je persoonsgegevens in het boekje invullen.

Wij leveren blanco boekjes en zijn niet verantwoordelijk voor de werkwijze van de GGD of (huis)artsen

BESTEL DIRECT ONLINE

Totaal: € -